Financieringen

Geld lenen voor een auto

Een auto kopen is vaak een grote uitgave. Kunt u de auto niet in één keer zelf betalen? Dan zijn er verschillende soorten leningen die u kunt afsluiten.
De twee meest voorkomende leningen zijn:

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is meer geschikt voor het kopen van een auto dan een doorlopend krediet. Het rentepercentage blijft namelijk gelijk en de looptijd staat vooraf vast. Hierdoor weet je van tevoren waar je aan toe bent. Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen. Je wordt hierdoor dus niet in de verleiding gebracht om weer geld op te nemen. En je weet zeker dat je lening op het door jou gekozen moment is afgelost.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is vooral geschikt als je voor een langere periode meer bestedingsruimte nodig hebt. Afgeloste bedragen kun je namelijk weer opnieuw opnemen. Zo kun je zelf bepalen hoelang de lening loopt. Sluit je hem af voor de aankoop van een auto? Dan bestaat het gevaar dat je lening nog loopt als je auto aan vervanging toe is. En het is natuurlijk zonde om voor iets te betalen dat je niet meer hebt. De rente van het doorlopend krediet is variabel. Dat betekent dat de kredietverstrekker het rentepercentage dat je betaalt tijdens de looptijd kan veranderen.

Autoverzekeringen

De voordelen van onze autoverzekering:

  • Uitstekende persoonlijke service
  • Scherpe Premies
  • 100 % ondersteuning bij schades
  • Geen eigen risico
  • Gratis verhaalservice van 112 schade 

Leasen